عاطفه عزیز خودت را معرفی کن!
من عاطفه جعفری هستم ۶٠ سال سن دارم، در بابل استان مازندران به دنیا آمدم. در آنجا دیپلم گرفتم و معلم شدم و بعد به تهران آمدم.
گرایش به فعا لیت های اجتماعی وسیاسی چگونه در تو پدید آمد؟
من تنها دختر خانواده هستم، چهار برادر دارم .از همان اوان کودکی آدم حساسی بودم، اکثر مردم شهر فقیر بودند و مادر من زن تحصیل کردهای نبود ولی آدمی قوی و مهربان بود او برای زنان همسایه با قوطی های روغن نباتی که در زمین کاشته بود ونام قلک بر آنها نهاده بود با کمک خود آنها پول پس- انداز می کرد و مرتب به آنها یادآوری می کرد که این پول را برای خودتان خرج کنید .در آن دورهی تاریخی که من زندگی می کردم زنان ما به این صورت در کنار یکدیگر بودند.
آزادی خواهی، برابر طلبی یا حقیقت جویی کدامیک بر تو بیشتر اثر داشته؟
من در آن دوره به این مفاهیم اصلاً فکر نمی کردم. من فقط در آن زمان در اطرافم فقر می دیدم. همین نکته باعث شده بود که من برابری طلب شوم و دنبال این بودم که چطور فقر را از بین ببرم و به همین دلیل هم به سازمان چریک های فدای خلق پیوستم.
افکار آن زمان تو چقدر در زندگی شخصیات تاثیر گذاشته است؟
من از همان زمان شروع به نه گفتن به جامعه واطرافیان نمودم .من به این جمله (ما در جای خود بمانیم تا آنها در جهان خود بمانند) اعتراض نمودم در آن جامعهی سنتی مانند برادرانم تحصیل نمودم مبارزه نمودم و به زندان افتادم تا به امروز هم زندگی سنتی نداشتهام.
در آن زمان میزان مطا لعا ت اجتماعی – سیاسی تو تا چه حد بود؟
منابع مطالعا تی که در آن دوره در دسترس ما بود بسیار محدود بود. دانش سیاسی ما چنان ساده بود که ما جامعه را به دو طبقه تقسیم کرده بودیم. سرمایه دار وکارگر وافراد را در این دو طبقه جای می دادیم. ما در آن دوره اصلاً پیچید گیهای جامعه را درک نمیکردیم. البته با تجربیا تی که در این سالها کسب نمودم فکر می کنم اگر به مسائل فرهنگی پرداخته بودم بیشتر موثر می بود .
رسانههای جمعی آن زمان- رادیو، تلویزیون، سینما، تئا تر بر تو چه تأثیری داشتند؟
ما در آن دوره این وسایل جمعی را متعلق به بورژوازی می دانستیم و به هیچ وجه به آ نها توجه نمی کردیم، البته این را اضافه کنم ممکن بود کسانی بطور فردی به این مسائل توجه مینمودند ولی عمومی نبود.
آیا از تر بیت مذهبی خانوادگی متاثر بودی؟
من در خانوادهای مذهبی به دنیا آمدهام ولی مذهبی و سنتی بزرگ نشدهام.
از چه زمانی به مسائل زنان علاقهمند شدی؟
من سالها ست که در خارج از کشور به سر میبرم ولی متاسفانه خیلی دیر به مسائل زنان پرداختم، اما زمانی که زبانم بهتر شد احساس کردم کمی بزرگتر شدهام و بیشتر دراین زمینه به مطالعه پرداختم، و فکر می کنم از خیلی از جوانها در این جنبش جوانتر هستم . به هرحال خوشحال هستم هر چند نا چیز در کنار این جنبش هستم، من این رشد خود را مدیون همان سالها می دانم .
چه ارزیابی از کمپین یک میلیون امضا در ایران داری؟
من آن را بسیار مثبت می بینم و قدم به قدم مسائل آنها را دنبال می کنم، علیرغم زیگزاگها یی که دارند چیزهای مثبت در آن زیاد می باشد .
چه پشنهاداتی برای پیشبرد مبارزات و اهداف فمینیستی زنان ایرانی در خارج از کشور داری؟
توجه بیشتر به حقوق بشر ، جدایی دین از سیاست، و آرزوی من این است که زنان کشور من هر روز بیشتر بتوانند به حقوق انسانی خود دست یابند. من خیلی خوشحال هستم که توانستهایم شبکهی همبستگی بینالمللی با زنان ایران را ایجاد کنیم تا بتوانیم از حقوق حقهی انسانی آنها دفاع کنیم. و این مهم که ما زنان خارج از کشور با داشتن نظرات متفاوت توانستهایم حول پنج محور گردهم آییم این خودش رشد جنبش زنان خارج از کشور را می رساند.
عاطفهی عزیز ممنون از اینکه وقت خودت را در اختیار من گذاشتی.