اطلاعیه مطبوعاتی گزارشگران بدون مرز

گزارشگران بدون مرز دستگیری وب نگار فمینیست جلوه جواهری. عضو تحریریه سایت تغییر برای برابری، نشریه اینترنتی مدافع حقوق زنان و امید احمد زاده روزنامه نگار روزنامه های دیدگاه و ئاسو را محکوم می کند.

” در دو هفته گذشته این دومین وب نگار فمینیست است که با اتهاماتی مبهم دستگیر و روانه زندان شده است. دولت ایران در پی تنبیه نویسندگان مقالاتی ست که از سیاست های تبعیض آمیز آن انتقاد می کنند. با تحت فشار نهادن مدافعان حقوق زنان، رژیم می خواهد به فعالیت سایت هایی چون تغییر برای برابری پایان دهد، امری که نقض فاحش آزادی بیان محسوب می شود.”

جلوه جواهری ٣٠ ساله مدافع حقوق زنان و عضو تحریریه سایت تغییر برای برابری روز شنبه ١٠ آذر ماه به دادسرای شعبه یک امنیت تهران احضار شد. پس از بازجویی برای وی با اتهاماتی چون ” تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب از طریق انتشار اخبار کذب در سایت تغییر برای برابری ” قرار بازداشت صادر و به زندان اوین انتقال یافت.

جلوه جواهری در تاریخ ١٣ اسفند ماه سال گذشته نیز به همراه ٣۴ تن دیگر از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق زنان که در اعتراض به محاکمه و تعقیب قضایی ۵ فعال زن در برابر دادگاه انقلاب اسلامی تجمع کرده بودند، توسط ماموران امنیتی دستگیر شده بود. وی برای روز ۲۷ آذر ماه نیز در رابطه با این پرونده به دادگاه احضار شده بود.

مریم حسین خواه. روزنامه نگار و وب نگار فمینیست عضو تحریریه روزنامه های آنلاین زنستان و تغییر برای برابری که در روز یکشنبه ٢٧ آبان ماه دستگیر شد، همچنان در زندان اوین بسر می برد. “اتهامات” این وب نگار معترض نیز از سوی دادسرای ویژه امنیت ” تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب از طریق انتشار اخبار کذب در زنستان و تغییر برای برابری ” اعلام شده و از سوی مقامات قضایی برای وی نیز قرار وثیغه ١٠٠ میلیون تومانی صادر شده است.

از سوی دیگر ۵ آذر ماموران وزارت اطلاعات در شهر سنندج امید احمد زاده روزنامه نگار روزنامه های دیدگاه و ئاسو را بعد از بارزرسی منزل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده اند. این روزنامه نگار از ماه ها پیش از سوی ماموران قضایی- اطلاعاتی تحت فشار قرار داشت.

گزارشگران بدون مرز یاد آور می شود که ایران از جمله کشورهای سرکوبگر در عرصه اینترنت است و در لیست ١٣ کشور “دشمنان اینترنت” در جهان قرار دارد. در این کشور در طی سال گذشته بیش از ١٠ میلیون صفحهی اینترنت به بهانه داشتن محتوای ” غیر قانونی و مغایر با عفت عمومی ” مسدود شده است. مقامات ایران به بهانه های فنی و از جمله “فشار بر شبکه” ولی در اصل برای جلوگیری از بارگیری فیلم و موسیقی و اطلاعات مورد نیاز بر روی سایت های کاربران ایرانی را از اینترنت با سرعت بالا محروم کرده اند.

با ١۵ روزنامه نگار و وب نگار زندانی، ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران در خاورمیانه است

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *