[روز آنلاین->http://www.roozonline.com/archives/2008/11/16_1.php]: روز پنجم آذر(۲۵ نوامبر) که روزجهانی رفع خشونت علیه زنان نامگذاری شده، در برخی از شهرستانهای ایران از جمله شیراز، سنندج، مریوان، سقز، بوکان، کامیاران و بانه با برنامه هایی از سوی فعالان زن و فعالان حقوق بشر در استقبال از این حرکت جهانی همراه شد.
روز نفی خشونت علیه زنان با اعدام فاطمه حقیقت پژوه همزمان شد؛ زنی که همسرش را در حال تجاوز به دختر نوجوانش کشته بود. در همین روز در شیراز گروه مطالعات زنان دانشگاه شیراز، انجمن زنان پارس، مجمع زنان اصلاح طلب استان فارس و کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای استان فارس، برنامه ای در سالن اجتماعات کانون وکلای این استان برگزار کردند.
در این مراسم دکتر طاهره آقا استاد دانشگاه دورتموند آلمان در مورد تجربه های بین المللی در مورد نفی خشونت و اهمیت فرهنگ سازی در این زمینه، سخن گفت. به گفته دکتر آقا در هیچ جامعه ای آمار واقعی خشونت علیه زنان ارائه نشده و علت این امر این است که یا چاره ای برای برخورد موثر با آن یافته نشده و یا ترس از برچسب خوردن وجود دارد و در مواردی نیز با وجود بیان شدن، شاهد برخورد قانونی نیستند.
این محقق جامعه شناس ۷۵ تا ۹۵ درصد قربانیان خشونت در کشورهای مختلف را زنان و کودکان معرفی کرد و درباره خشونتهای جنسی علیه زنان و دختران گفت : سالانه ۴ میلیون زن و دختر خرید و فروش می شوند.
دکتر عنایت استاد دانشگاه شیراز نیز در این مراسم در مورد جامعه پذیری خشونت نسبت به زنان در ایران و چگونگی تولید و باز تولید خشونت سخن گفت. به گفته وی حتی اگر سازمانهایی برای یاری دادن به زنان خشونت دیده به وجود بیاید تا زمانی که نگرش جامعه نسبت به زنان تغییر نکند، راه به جایی نبرده ایم.
فرهاد دادفر سخنران دیگر این مراسم و از وکلای دادگستری استان فارس، درباره مفهوم تبعیض و ربط آن به خشونت رسمی در مقررات جاری سخن گفت. وی همچنین اسناد بین المللی و سیر تاریخی مقابله با خشونت علیه زنان را از دیدگاه حقوق بین الملل برشمرد.
غلامحسین رئیسی وکیل دادگستری نیز در پایان این مراسم با ذکر مواردی از خشونت علیه خشونت به خودسوزی و خودکشی زنانی اشاره کرد که از این طریق با خشونتهای اعمال شده ناشی از ازدواج های اجباری یا خشونتهای دیگری که از طریق قانون یا جامعه به آنها تحمیل می شود مبارزه می کنند.
به گفته وی آگاهی بخشی و توانمند سازی زنان می تواند موجب کاهش خشونت علیه آنها شود اما نباید از این غافل بود که قوانین موضوعه نیز در فرهنگسازی و ترویج مکانیزم های نفی خشونت علیه زنان بسیار مفید خواهد بود؛ زیرا تبعیض های حقوقی بین زن و مرد، خود بستری جهت اعمال خشونت علیه زنان است.
علاوه بر استان فارس، استان کردستان نیز روز جهانی نفی خشونت علیه زنان را با برنامه هایی استقبال کرد. فراست ناصرآبادی فعال زن کرد در این باره به روز گفت : فعالان زن در شهرهای مریوان، سنندج، بانه، سقز، بوکان و کامیاران نشستهایی برگزار کردند تا با زنان درباره شیوه های مقابله با نفی خشونت گفت و گو شود. به گفته وی خشونتهای ناموسی یکی از مهمترین شیوه های اعمال خشونت علیه زنان کرد است. ناصرآبادی همچنین خودکشی زنان را ناشی از دو عامل عدم توانایی آنها در برابر خشونتهای خانوادگی و نیز وادار شدن به خودسوزی و خودکشی عنوان کرد.
فراست ناصرآبادی از ۱۶ مورد خودسوزی، خودکشی و قتل ناموسی تنها در پنج ماه گذشته یاد و بر لزوم تلاش فعالان زن برای آگاهی رساندن به زنان در مناطق بومی و سنتی تاکید می کند.
”کمیته علیه خشونت های ناموسی” در کردستان در شهرهای مختلف این استان تراکت هایی را جهت آگاهی به زنان و مردم درباره خشونت و به ویژه خشونتهای ناموسی در شهرهای این استان پخش کرد. همچنین این کمیته به مناسبت این روز بیانیه ای منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: کمتر زنی است که خشونت های روانی، جنسی و جسمی را چه به صورت پنهان و چه آشکار نیازموده باشد. اکنون انواع این خشونت ها در ارتجاعی ترین شکل خود و به نام “ناموس” سایه شومشان را بر جامعه مستولی کرده و هر روز به وسیله به وسیله ارعاب، اعمال فشار روحی، تحقیر، ختنه، سنگسار، سوء استفاده جنسی، قتل و… قربانیان بی شماری در سراسر دنیا می گیرد. این واقعیت تراژدی دوران معاصر ماست. اما اکنون و همین امروز باید و می توان کاری کرد.