فرانکفورت، میزبان سی‌ و یکمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران

چه شد که تصمیم گرفتید میزبان سی و یکمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران در شهر فرانکفورت باشید؟

اعضای کمیته برگزاری سی ویکمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران از دیرباز در کنفرانس‌های بنیاد در کشورهای مختلف شرکت کرده یا آنها را با علاقه دنبال کرده‌اند. از آنجاکه تداوم این کنفرانس‌ها برای ما مهم است و با توجه به اینکه سه شهر برلین، هانوور و کلن در آلمان تا به حال میزبان بوده‌اند، و همچنین مرکزیت شهر فرانکفورت در اروپا، ما را بر آن داشت که برگزاری کنفرانس سال ٢٠٢ را به عهده بگیریم.

برای تشکیل کمیته برگزارکننده کنفرانس و دعوت به همکاری در آن، چگونه اقدام کردید؟ آیا معیار و ضوابط مشخصی را مد نظر داشتید؟

برگزار کردن یک گردهمایی بین‌المللی در حد کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران کار آسانی نیست و علاوه بر وقت و تلاش زیاد، به همفکری و همکاری فشرده احتیاج دارد. ما سعی کردیم که در حد امکان و با آگاهی به وجود تفاوت‌های نظری، تعداد افراد در کمیته برگزارکننده را محدود کرده و ترکیبی تشکیل دهیم که بتوانیم با اصطکاک کمتری با یکدیگر کار کنیم.

به نظر شما این کنفرانس ها نقشی برای فعالان حقوق زنان در خارج از کشور ایفا کرده است؟ آیا از نظر شما این کنفرانس ها انعکاسی در جنبش زنان داخل ایران یافته است؟

این کنفرانس‌ها با همکاری زنان ایرانی (من‌جمله از ایران) در اقصی نقاط جهان برگزار می‌شوند و توانسته‌اند شبکه ارتباطی گسترده‌ای بین فعالان و کنشگران حقوق زنان ایرانی در کشورهای مختلف به وجود آورد. موضوعات، پژوهش‌ها و مقالات متنوعی از سوی دانشگاهیان و فعالان در این سال‌ها مطرح شده‌اند که نقش مهمی در ارتقای سطح بینش و تفکر فمینیستی زنان ایرانی داشته‌اند. بنیاد همه ساله از ایران نیز هم سخنران و هم شرکت‌کننده داشته است. استقبال زنان داخل ایران و سخنرانانی که از ایران می آیند، نشانی از پژواک این کنفرانس‌ها در داخل ایران است.

در اطلاعیه سمینار آورده‌اید که بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، پدیده‌ای است کم نظیر در تشکل یابی و نهادسازی ایرانیان در خارج از کشور. می‌توانید بیشتر این ادعا را توضیح دهید؟

بنیاد پژوهش‌های زنان ایران ۳۰ سال است که سمینارهای سالیانه خود را با حفظ استقلال و غیر انتفاعی بودن خود برگزار کرده است و در طول این ۳۰ سال به موضوعات مختلف پرداخته، نوآوری کرده و تابوهای بسیاری را شکسته است. این بنیاد شبکه ارتباطی گسترده‌ای بین کنشگران و علاقه‌مندان حقوق زنان ایرانی از هر طیف و دسته و در کشورهای مختلف و همچنین در ایران به وجود آورده است. این تداوم و این نهادسازی در بین ایرانیان خارج از کشور پدیده‌ای کم ‌نظیر است.

در طی سال‌های گذشته جو کنفرانس‌ها تحت شعاع روابطی خارج از این کنفرانس‌ها و در میان شبکه همراهان و دوستان بوده است، تا جایی که در کنفرانس استکهلم در سال ٢٠١٨ به تشنج کشیده شد. چگونه می‌خواهید با این دست از مشکلات روبه‌رو شوید؟

اختلاف سلیقه و عقیده و حتی مشاجرات همیشه و در همه جا وجود داشته و خواهد داشت. مهم این‌است که بنیاد بر اصول خود پافشاری کند و به آنها وفادار بماند.

آیا مردان هم می‌توانند برای این کنفرانس چه به عنوان سخنران مقاله بفرستند و چه به عنوان شرکت‌کننده ثبت‌نام کنند؟

بنیاد پژوهش‌های زنان ایران همیشه از مردانی که به دست آوردها، حقوق و موقعیت زنان ایران علاقه داشته و آنها که در این‌باره فعالیت و پژوهش می‌کنند استقبال کرده و می‌کند. آنها می‌توانند چه به عنوان سخنران و چه به عنوان شرکت کننده در این کنفرانس‌ها شرکت کنند.

در امر تدارک این سمینار تا به امروز با چه مشکلاتی روبه‌رو بوده‌اید؟

مشکل بزرگ در امر تدارکات این کنفرانس مسئله مالی است. بنیاد به هیچ سازمان و گروهی وابسته نیست و مخارج این کنفرانس سه روزه را باید از طریق کمک‌های نهادهای فرهنگی و مدنی تامین کرد. ما هنوز در پی تامین مخارج هستیم.

چگونه می‌شود به شما یاری رساند؟

بهترین کمک به ما حضور فعال در کنفرانس و تبلیغ برای شرکت در این کنفرانس است. تعداد هر چه بیشتر شرکت کننده به برجسته کردن مسائل زنان یاری می‌رساند. مورد دیگر حمایت مالی است که ما از پیش فروش ورودیه و یا هرگونه اهدای کمک مالی استقبال می‌کنیم.

آیا مخاطبان در ارسال کارهای پژوهشی برای ارائه بحث‌ها، استقبال کرده‌اند؟

ما تاکنون از کشورهای مختلف و از جمله از ایران تعدادی چکیده کارهای پژوهشی دریافت کرده‌ایم و از استقبالی که از موضوع کنفرانس شده است خرسندیم. و این در حالی‌ست که تاریخ انقضای مدت برای ارسال مقالات هنوز سر نیامده است.

برای چه تعداد شرکت کننده خود را آماده می‌کنید؟

ما سالن برگزاری مراسم بزرگ و زیبای دانشگاه گوته فرانکفورت را که گنجایش تا ۶٠٠ نفر را دارد در اختیار داریم و آماده پذیرایی از شرکت کنندگان هستیم.

چه راه‌هایی را برای تبلیغ و دعوت از شرکت‌کنندگان برگزیده‌اید؟

سایت برگزاری کنفرانس (IWSF2020.de) در دسترس است که علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات لازم به آن مراجعه کنند. به جز آن از طریق اطلاع‌رسانی در شبکه‌های زنان و همچنین از طریق صفحات رسانه‌های اجتماعی کمیته برگزاری (IWSF2020) مانند فیس‌بوک، اینستاگرم و توییتر و پخش اطلاعیه‌هایی در سطح شهر از زنان و مردان علاقه‌مند برای شرکت در کنفرانس دعوت خواهیم کرد. از آن گذشته امیدواریم رسانه‌های فارسی زبان بیشتر از گذشته به مسائل زنان ایرانی توجه کنند و برگزاری چنین کنفرانس منحصر به فردی را که به سی و یکمین سال تداوم خود می‌رسد، پوشش خبری دهند.

کمیته برگزاری سی و یکمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان ایران – فرانکفورت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *