دفاع از خود در برابر تجاوز برای زنان ایران جرم محسوب می شود / پروانه حاجیلو

برای ریحانه جباری که در خطر اعدام است

ریحانه جباری زنی دیگراز محکومین وقربانیان قوانین ولایت فقیه اسلامی , که در آستانه مرگ و زندگی قرار گرفته است ,زنی که در برابر تجاوز مجبور به دفاع از خود شده بود و فقط یک ضربه از پشت به او زد و اگر مقتول “مرتضی عبدالعلی سر بندی از عوامل جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران ” چاقو را خود از بدن خویش خارج نمی کرد الان زنده بود و در دادگاه حضور داشت و باید جواب پس می داد “به قول قاضی کوه کمره در دادگاه عمومی “.

ضربه چاقو در حالی که سعی داشته ریحانه را به زور تصاحب کند از پشت به اوزده شده که از ناحیه ریه بوده است و ریحانه توانسته فرار کند .

این مستندی است که من شاهد عینی قسمتی از آن وقتی در ,”درانفرادی بند ۳ زندان اوین ” بودم و از خود ریحانه شنیده ام وتمام ادله اولیه ضبط شده توسط پلیس و اعتراف و باز سازی صحنه نشانگر درستی آن بوده است .
۱۸ مرداد ۱۳۸۶ به علت شرکت در جمع آوری امضا برای آزادی منصور اسانلو فعال سندیکایی شرکت واحد دستگیر شدم و ۱۹ مرداد به انفرادی بند ۳ خواهران اوین منتقل شدم.

به زودی متوجه شدم دو زن دیگر هم در انفرادی های مجاور من هستند . در بدو ورود با زنی که نامش به خاطرم نیست و او هم مدتی بود که در آنجا بود شبها شروع به گفتگو کردیم .

ولی ریحانه در شرایط مناسبی نبود حدود ۴۰ روز از بازداشت او می گذشت و صبح ها دیر بیدار می شد و شب ها دیر می خوابید شرایط نامساعد او را بعد متوجه شدم ولی خودش نشان نمی داد. او هم بعدا به گفتگو های شبانه ما پیوست .آدم پر حرفی نبود مختصر و مفید صحبت می کرد و بسیار شجاع و جسورانه از زن بودن و حق زندگی داشتن و از خواسته ها و آرزوهای یک دختر جوان می گفت . می توان با قوت به او نام نماینده نسل جوان زن را در ایران داد که حاضر نیست زیر بار حرف زور برود . یک بار توانستیم از موقعیتی که من در حال برگشت از هواخوری بودم و او را به هواخوری می بردند استفاده کنیم و اوکه به من اعتماد کرده بود ,جای زخم های شکنجه روی بدنش را سریع به من نشان داد که با شیئ شبیه به گرز که برجستگی هایی دارد او را شکنجه داده بودند تا اعتراف کند که این قتل سیاسی بوده است . قاضی اول مسئول پرونده شاملو بوده است .
ریحانه هر شب با آرزوی آزادی به خواب می رفت . قدرت و جسارت او را از همان اوایل شروع گفتگو ها احساس کردم . امید و شور جوانی او انسان را غمگین می کرد, زیرا داستان دفاع زنان در مقابل تجاوز قربانیان زیادی گرفته است که نشان می دهد دفاع از شرافت و حیثیت برای زنان ایران جرم محسوب می شود .
بعد از آزادی نمی دانم “دقیقا چه سال و چه روزی “وقتی شنیدم که برای محاکمه ریحانه جباری دادگاه عمومی تشکیل می شود سعی کردم در کنار خانواده محترم ریحانه باشم وبا افتخار بگویم که زنان جسور ایرانی در عرصه های مختلف زندگی خود , روحیه آزادی طلبی و حق خواهی خود را نشان می دهند و به پیش می روند و اسم خود را در تاریخ ثبت می کنند .


ریحانه جباری در دادگاه

در دادگاه بود که متوجه شدم ریحانه بسیار قوی تر و جسورتر از آن بوده است که فکر می کردم, او توانست دفاعی از خود بکند که حتما روزی ! روزی که در ایران هم زنان بتوانند از حقوق خود دفاع کنند روزی که آزادی معنا پیدا کند! فیلم این دفاع به عنوان فیلمی مستند جایزه بهترین ها را به خود اختصاص خواهد داد .

در دادگاه بود که متوجه شدم این دختر جوان چه روحیه قوی دارد , حرفهایش همان اعترافات اولیه و باز سازی صحنه کاملا روی اعترافات او صحه گذاشته بود و تمام ادله اولیه شاهد بر این بود که فرد مقتول با قصد تجاوز, ریحانه را به بهانه تغییر کاربری” آپارتمان به مطب” به آن محل کشانده وحتی داروی بی هوشی در شربتی که برای ریحانه ریخته شده بوده جزو ادله اولیه ثبت شده است .

ریحانه که رشته کاری اش تغییر دکوراسیون بوده است طی گفتگو هایی با مقتول و فرد دیگری که همراه مقتول بوده است به عنوان دکوراتور برای دیدن محل به آنجا آمده و فورا متوجه شده که چه دامی برای اوگسترده شده است. و از خود دفاع می کند و می تواند فرار کند و تجاوز قرار نبوده به یک نفر ختم شود …

در دادگاه قاضی” کوه کمره” بسیار محکم وقاطعانه دلایل دادستان اولیه قاسم شعبانی را زیر سوال برد را در دفاع از مقتول زیر سوال برد و دلیل مقتول را که حتی برای رسیدن به امیال پلید خود سجاده ای! هم در انجا پهن کرده بوده است و ضرورت وجود آن پرسید که در جواب پسر مقتول جواب داد پدرش از شدت تدین همیشه تسبیح در دست داشته وجا نماز او همیشه گسترده بوده است که قاضی کوه کمره در جواب گفت : در صورت متد ین بودن ,مقتول چگونه نمی دانسته است که نمی تواند با زنی نامحرم در خانه ای تنها باشد … در جایی دیگرپسر مقتول جواب داد که آنها شرکت های مختلفی در جاهای مختلف دارند و از این دختر ها جوان زیر دست پدرش زیاد بوده و ریحانه در برابر آن ها کسی نیست . که این هم دلیلی بر فساد روحی مقتول داشت ….

نکته مهم دیگر این است که در حدود نزدیک به چهار ماه خانواده مقتول به دلایلی ناروشن هیچ گونه شکایتی علیه ریحانه ارائه نکرده بودند ودلایل این سکوت چند ماهه چه بوده است از ناروشنی هایی است که من حدس می زنم از روحیه زنانه خانوده مقتول نشئت گرفته و به همین دلیل هنوز که هنوز است خانم شعله پاکروان مادر ریحانه نتوانسته است که زنان خانواده مقتول را ملاقات کند و زنان خانواده مقتول خیلی بهتر از دیگران شوهر و پدر و پسر خود را می شناختند .

وکیل پرونده” قاسم شعبانی ” از افراد معروف در دفاع از مفسدین ومتجاوزین است از پرونده های مهمی که ایشان دفاع آن را به عهده گرفته است : ۱ – وکالت قاتل زهرا کاظمی -۲-وکالت متهم ردیف اول اختلاس ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰ به عهده ایشان بوده است.

ریحانه ۷ سال است که در زندان است و زنان بی گناه دیگری را هم شاهد بوده ایم که قربانی این بی عدالتی ها در ایران شده اند . این “حق” در کدام دادگاه بین المللی بایدپی گیری شود . تا کی …مشکلات جامعه ایران فقط گریبان سیاسیون را نمی گیرد و حق زندگی کردن در ایران به یک خواسته سیاسی تبدیل شده است .
“مردم ما در ایران بخصوص زنان حق زندگی عادلانه ندارند ”

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *