دانشجو نیوز:یک منبع محلی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که زینب جلالیان زندانی عقیدتی کرد که هم اکنون در زندان مرکزی کرمانشاه – مشهور به زندان دیزل آباد- نگهداری می شود با خونریزی داخلی و عفونت روده مواجه است ولی مسوولین زندان و دادستانی این شهر از درمان مناسب وی و انتقال او به بیمارستان خودداری می کنند. منبع یاد شده ادعا کرد که خونریزی داخلی وی به دلیل ضرب و شتم او در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر کرمانشاه که به بازداشتگاه میدان نفت مشهور است، حادث شده است.
این منبع محلی حقوق بشری در خصوص آخرین وضعیت سلامتی این زندانی سیاسی افزود که طی مدت بازداشت وی از اختلال در بینایی رنج می برده که از سال ۱۳۸۶ بدون درمان جدی ادامه داشته است. با وخامت گرفتن اختلال بینایی زینب جلالیان دو ماه قبل، مسوولین زندان او را به کلینیک خصوصی در شهر کرمانشاه برده تا توسط پزشک متخصص معاینه شود. هزینه این معاینه توسط خانواده خانم جلالیان پرداخت شده است.
بهداری زندان مرکزی کرمانشاه به دلیل کمبود امکانات پزشکی قادر نبوده اند که به مداوای خونریزی داخلی و عفونت رودههای این زندانی عقیدتی اقدام کنند و درعین از انتقال وی به بیمارستانی که توانایی مداوای او را داشته باشد خودداری کرده اند. منبع یاد شده به کمپین توضیح داد که با توجه به ظرفیت بالای تعدادی زندانیان نگهداری شده در زندان کرمانشاه امکان معاینه و پیگیری موثر معالجات زندانیان عملا امکان پذیر نیست. از نظر روال کاری زندان، هر بند می تواند تعداد محدودی از افرادی که به بیماری مبتلا هستند را به بهداری به صورت ماهانه معرفی کند تا دکتر عمومی آنها را معاینه کند. پزشک متخصص نیز هر دو هفته یک بار آن هم برای چند ساعت به بهداری زندان مراجعه میکند که با توجه به این محدودیت برای معاینه توسط پزشک متخصص در بهداری زندان، چندین ماه طول خواهد کشید تا یک زندانی بتواند مورد معاینه پزشک متخصص قرار بگیرد.
زینب جلالیان زندانی سیاسی کُرد متولد سال ۱۳۶۱ ساله و ساکن شهر ماکو در اسفندماه سال ۱۳۸۶ توسط نیروهای اداره اطلاعات کرمانشاه بازداشت شد. به گفته منبع محلی وی مدت یک ماه جهت گرفتن اعتراف مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. خانم جلالیان در دادگاه انقلاب کرمانشاه به اتهام محاربه از طریق عضویت در پژاک به اعدام محکوم شد که این حکم زمستان سال ۸۸ توسط دیوان عالی کشور تائید شد نهایتا با توجه به درخواستهای مکرر محمد شریف وکیل این زندانی عقیدتی از مقامات عالی کشور برای نقض این حکم، در آبانماه سال ۹۰ با عفو رهبر جمهوری اسلامی ایران حکم اعدام به حبس ابد تبدیل شده است.