روز شنبه ۲۶ ژوﺌن در شهر کوچک لمگوششمین فستیوال سالیانه زنان کرد تحت نام مبارزه آزادیخواهی ما بر فرهنگ تجاوز پیروز خواهد شد برگزار شد.
در این مراسم که بیش از هزار نفر شرکت داشتند. اکرم موسوی و مژده نورزاد از طرف شبکه بین المللی همبستگی با مبارزات زنان ایران ، فردوس تاج دینی از انجمن ایرانی/آلمانی زنان کلن در این مراسم شرکت کردند. مژده از طرف شبکه همبستگی سخنرانی کوتاهی به آلمانی در مورد اعدام های اخیر و خطر اعدام زینب جلالیان و دیگر مبارزانی که درلیست اعدام رژیم اسلامی ایران هستند کرد.او یادآور شد که رژیم اسلامی در طی ۳۱ سال اخیر بسیاری از مبارزان سیاسی را اعدام کرده و آخرین اعدام در روز ۹ ماه مه امسال بود که شیرین علم هولی همراه با ۴ نفر از مبارزان سیاسی به دار آویخته شدند.
تعداد زیادی از زندانیان سیاسی را خطر اعدام تهدید می کند . یکی از آنها زینب جلالیان است. زینب ۲۷ ساله در یک دادگاه سه دقیقه ای بدون داشتن وکیل مدافع به جرم وابستگی به یک گروه سیاسی کرد به اعدام محکوم شد.جرم زینب این است که دهانش را باز کرد تا نه بگوید، نه به بی حقوقی شهروندان در ایران ، نه به بی حقوقی کارگران ، نه به سرکوب زنان ، نه به تمامی قوانین تبعیض آمیزبر علیه زنان، نه به تبعیض به هر شکلی، نه به آپارتاید جنسی، نه به حجاب اجباری که نماد سرکوب جنسیتی است، نه به تبعیض علیه ملیت های تحت ستم مانند کردها که زینب خودش یکی از آنان است. زینب برای یک جامعه آزاد، یک جامعه اجتماعی و یک جامعه سکولار مبارزه می کند و این جامعه با قوانین اسلامی سازگار نیست.
ما باید علیه این موجهای جدید اعدام در ایران اعتراض کنیم. ما نباید سکوت کنیم، ما در مقابل زینب و همه زندانیانی که در زندان های رژیم اسلامی در انتظار اعدام هستند مسئولیم. سخنرانی مژده مورد توجه حاضرا ن درسالن قرار
رفت.
فردوس تاجدینی هم در مورد وضعیت زنان در ایران صحبت کرد. در این برنامه حمیده اکبایر نماینده چپ ها در پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن به کردی و یک نماینده چپ آلمانی سخنرانی کردند. برنامه با موسیقی و رقص کردی و رقص و آواز اسپانیولی همراه بود
سخنرانی فردوس تاجدینی:
به نام آزادی
به نام زیلان*، شیرین الم هولی، اوریم آلاتاش*، ندا آقا سلطان، ترانه موسوی و صدها زن دیگری که در مبارزه علیه نظم پدرسالاری، برای آزادی و دمکراسی جان باختند.
دوستان عزیز
ما زنان از کلن امروز به اینجا آمده ایم تا همبستگی خود را با شما در مبارزه تان علیه فرهنگ پدرسالاری، فرهنگ خشونت و تبعیض بر زنان ابراز کنیم.
فرهنگ تبعیض بر زنان به قدمت فرهنگ پدرسالاری است.
زنان ایران چنین تبعیضی را بویژه در سه دهه اخیر، در رژیم اسلامی به شدیدترین وجهی تجربه کرده اند.
حجاب اجباری به عنوان سمبل رژیم اسلامی با خشونت تمام به اجرا گذاشته شد. زنان طبق قوانین اسلامی تحت قیمومیت پدران،برادران و همسران خود قرار داده شدند.
قوانین اجتماعی و خانواده به زیان زنان تغییر یافت.
اما دوستان عزیز!
زنان تاریخ دیگری هم دارند و آن تاریخ مبارزات آن هاست.
زنان ایران تن به رعب و وحشت ندادند و علیه این تحقیرها و توهین ها اعتراض خود را به خیابان ها کشاندند.
بسیاری از این زنان شجاع و مبارز دستگیر و شکنجه شدند. بیش از ۱۵۰۰ زن اعدام گردیدند از جمله بسیاری از زنان کرد.
زنان جوان قبل از اعدام طبق سنت اسلامی از سوی پاسداران رژیم اسلامی مورد تجاوز قرار گرفتند.
در ایران زنان هنوز سنگسار می شوند. سکینه محمدی زن جوانی که مادر دو فرزند است با اتهام رابطه خارج از ازدواج محکوم به سنگسار شده است. گرچه او بارها چنین اتهامی را رد کرده است.
زنان ایران در پنج سال پیش مبارزه تازه ای را علیه آپارتاید جنسی و قوانین تبعیض آمیز ، تحت عنوان “یک میلیون امضا” آغاز نمودند. مبارزه برای حقوق برابر جنسیتی ، که با حمایت گسترده ای از سوی مردم روبرو گردید.
برای جنبش عمومی به دنبال تقلب در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته، مبارزات زنان نقش نمونه واری ایفا نمود.
در مبارزه برای دمکراسی و آزادی مردم بهای سنگینی پرداختند. در خیابان ها به گلوله بسته شدند. زندان ها پر از معترضین دستگیر شده گردید.
مادران کشته شدگان خواهان محکومیت مسولین این جنایات هستند.
جنایات رژیم اسلامی باید توسط دولت های متکی به قانون و مراجع بین المللی محکوم شود.
از دادن اجازه سفر به وابستگان رژیم ایران باید خودداری شود. حساب های بانکی آن ها در کشورهای خارج باید مسدود گردد.
دوستان عزیز
حمایت شما برای ما بسیار مهم است. به پاس مبارزات حمایت گرانه در خارج از ایران بسیاری از زندانیان سیاسی توانسته اند آزاد شوند.
اما زینب جلالیان ، ژیلا نظر آهاری و بسیاری دیگر هنوز در زندان به سر می برند.
در این جا مایلم از خانم آکبائیر نماینده پارلمان ایالتی از حزب چپ ها تشکر کنم به خاطر عکس العمل سریعش از فراخوان ما در محکوم کردن اعدام شیرین الم هولی و چهارتن دیگر از زندانیان سیاسی در ۹ ماه مای.
ما در مبارزه با تبعیض در هر شکل و فرمش، در مبارزه با خشونت و پایمال شدن حقوق انسانی به حمایت یکدیگر نیازمندیم.
این حمایت ما را قوی می کند!
با سپاس
۲۶.۶.۲۰۱۰
*- زیلان زن کرد مبارزی است که در یک یورش ارتش ترکیه به منطقه کردستان کشته می شود. او اکنون سمبل مبارزه برای جنبش زنان کرد است. و فستیوال سالانه زنان کرد که شش سال است برگزار می شود نام او را بر خود دارد.
*- اوریم آلاتاش زن نویسنده روشن فکر و فعال زنان بوده که چندین کتاب نوشته است. او نیز جایگاه ویژه ای در جنبش زنان کرد دارد. زندگی اش در خدمت اندیشه و فعالیت های زنان بوده است. او امسال در اثر بیماری سرطان در گذشته است .برگزارکنندگان مراسم نام او را در کنار نام شیرین الم هولی سرلوحه فستیوال امسال قرار دادند.