فاطمه حقیقت پژوه اعدام شد

بی بی سی: فاطمه حقیقت پژوه که حکم اعدام وی به جرم قتل شوهر صیغه ای اش با اعتراض گسترده فعالات حقوق بشر روبرو شده بود صبح روز چهارشنبه به اجرا گذاشته شد.

وکیل مدافع فاطمه حقیقت پژوه، که گفته می شد شوهر صیغه ای خود را به خاطر تلاش برای اقدام به تجاوز به دختر چهارده ساله اش به قتل رساند، در گفتگو با بی بی سی اعدام موکلش را تایید کرده است.

وکیل وی ساعاتی پیشتر خبر داده بود که موکلش در آستانه اجرای حکم اعدام قرار گرفته است.

عبدالصمد خرمشاهی در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفته بود که در مکالمه تلفنی با موکلش از اعدام قریب الوقوع او آگاه شده است.

حکم اعدام فاطمه حقیقت پژوه سه سال پیش از سوی محمود هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه متوقف شد اما قضات دیوان عالی کشور این حکم را مجددا تائید کردند. او پیشتر دو بار تا پای چوبه دار پیش رفته اما به دنبال اعتراض های گسترده فعالان حقوق بشر و با دخالت رئیس قوه قضائیه اجرای حکم به تعویق افتاد.

حکم اعدام که در دادگاه بدوی و در دیوان عالی کشور مورد تائید قرار گرفته بود با اعتراض گسترده فعالان حقوق زن و سازمان های بین المللی حقوق بشر از جمله عفو بین الملل روبرو شد.

تلاش هایی هم صورت گرفت تا رضایت خانواده مقتول جلب شود با این وجود این امر میسر نشد. به گفته وکیل مدافع خانم حقیقت پژوه، این تلاش ها تا آخرین روزهای زندگی خانم حقیقت پژوه ادامه یافت.

گروهی از فعالان زن طی روزهای اخیر در این زمینه تلاش هایی کردند. آسیه امینی، فعال حقوق زنان به بخش فارسی بی بی سی گفت که این فعالان حقوق زنان، فاطمه حقیقت پژوه را قربانی شرایط نابسامان اجتماعی به خصوص برای زنان می دانند.

خانم حقیقت پژوه در فروردین سال ۱۳۸۰ شوهر صیغه ای خود را به قتل رساند و جسد او را مثله کرد. او در شهریور همان سال بازداشت و مورد محاکمه قرار گرفت.

طبق گزارش ها او در جریان دادگاه به قتل اعتراف کرد اما آن را به منزله دفاع مشروع دانست اما دفاعیات او پذیرفته نشد و حکم اعدام برای او صادر شد.

*******

فاطمه پژوه به جرم قتل همسر صیغه ای خود به اعدام محکوم شده است. وی در شرایطی که همسر خود را در حال تجاوز به دختر ۱۴ ساله اش دید اقدام به کشتن وی کرد و تا کنون چند بار تا پای چوبه ی دار رفته است اما به خاطر نامه ای که دخترش خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشته بود حکم متوقف شد. فاطمه در سال ۱۳۸۱ محکوم به اعدام شده بود و این حکم در مهرماه سال ۱۳۸۳ با اعتراضات گسترده فعالین حقوق بشر و درخواست فوری عفو بین الملل یک روز پیش از اجرا متوقف شد. سال ۱۳۸۵ نیز بار دیگر فاطمه پژوه در آستانه ی اعدام قرار گرفته بود.

مهوش شیخ الاسلام در فیلم ماده ۶۱ با فاطمه پژوه در این مورد مصاحبه کرده است

[گفت و گو با فاطمه پژوه->http://www.meydaan.com/Showarticle.aspx?arid=714]

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *