بهشید نجفی، زن برگزیده سال ۲۰۲۲ شهرکلن

گزارش از عفت ماهباز

None

در شبی بهاری و به یاد ماندنی در ۳۱ ماه مای در شهرداری قدیمی و زیبای شهر کلن، جایزه زن اول سال ۲۰۲۲ شهر کلن “الزه فالک”، Else-Falk توسط شهردار کلن، هنریت رکر Henriette Reker در حضور بیش از ۲۵۰ مدعو شهر کلن ،به بهشید نجفی اهدا شد بهشید نجفی دومین زنی است که جایزه به ارزش پنج هزار یورویی “الزه فالک*” شهر کلن را دریافت می کند. شهردار کلن در سخنانش گفت:
:”بهشید نجفی این جایزه را بخاطر تعهد بی نظیرش به حقوق زنان ،و مبارزه اش علیه تبغیض جنسیتی و نژاد پرستی دریافت می کند .و نام افتخار آفرین او در دفترطلایی شهرداری کلن ثبت می شود”


بهشید نجفی

شهردار همچنین اضافه نمود:
“در تاریخ دوهزار ساله شهر ما همواره زنان قوی و شجاعی وجود داشته اند. بهشید نجفی از بین هفده زن مبارز و شایسته شهر کلن به عنوان نفر اول برگزیده شد.”

شهردار کلن “ضمن تبریک جایزه به بهشید نجفی، بخاطر تعهد اتش در مبارزه برای برابری حقوق زن . مرد و مبارزه -اش علیه سکسیسم و نژاد پرستی گفت مسیری که او برای زندگی برگزیده ، او را نه تنها الگویی برای ما، بلکه فراتر از محدوده شهر ما قرار می دهد . من به خاطر همه این ها از شما متشکرم»


بهشید نجفی همراه با تیم زنان آگیسرا

بهشید در سخنرانی -اش ضمن تاکید بر مبارزات زنان از جمله زنان مهاجر علیه خشونت و نژاد پرستی علیه تبعیض جنسیتی، جایزه اش را به انجمن های غیر دولتی زنان لی لا کلن LILA IN KÖLN که تشکیل شده است از یازده انجمن غیر دولتی زنان . تقدیم نمود

پس از کسب جایزه بهشید و سخنان شهردار کلن، همه تماشاگران به احترام به او چند بار به پا خواستند با کف زدن های ممتد او را مورد تشویق قرار دادند . بهشید اعلام کرد: این تشویق ها به من می گوید برای تحقق این ارزوها،باید بیشتر از گذشته تلاش و مبارزه کنم.


بهشید نجفی در کنار نفر دوم کریستیانه لهمن از گروه زنان صنعتکار کلن (در سمت چپ تصویر)، نفر سوم ایرنه فرانکن از انجمن تاریخ زنان (در سمت راست تصویر)

برخی از تماشاچیان ایرانی اشک شوق بر چشم داشتند ودختری در کنارم از نسل دومی های شهر کلن که شاید حتی خاطری از ایران ندارد، گریان و با افتخار به پا خواسته بود وبا شوق برای او کف می زد. من با غرورو افتخار به این صحنه پر شکوه می نگریستم و به زنان برجسته و و شایسته ایرانی دورو برم در شهر کلن فکر می کردم به ده ها زنی که چون بهشید در ایران فعال بودند، تقریبا همزمان با اومجبور به ترک وطن گردیدند هریک این زنان در این شهرو یا سراسر دنیا چهره برجسته و شایسته شهر و یا کشورشان محسوب می شوند وهریک درنوع خود در خورتحسین و تشویق هستند

بهشد نجفی متولد اصفهان ست در همان شهر از دبیرستان فارغ التحصیل شد. بعد از آن در دانشگاه تهران در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد. در سال ۱۳۵۷ مدرک کارشناسی را به پایان رساند کارشناسی ارشد خود را در تعلیم و تربیت از ایالت کالیفرنیا، آمریکا،گرفت به ایران بازگشت و از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۳ برای عدالت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در ایران کار کرد . بعد از انقلاب در سال ۱۹۸۴ چون بسیاری از ایرانیان مجبور به ترک وطن شد. ابتدا به باکو آذربایجان سپس به آلمان فرار کرد.او در آلمان تحصیلش را تا سطح دکتری ادامه داد از آن زمان تا کنون در شهرکلن زندگی کرده و دو پسر بزرگ دارد.

او در سال ۱۹۹۳ آگیسرا agisra که یک نهاد غیر دولتی است و مرکزی برای اطلاعات و مشاوره برای زنان مهاجر و پناهنده درشهر کلن، است را تاسیس و به ساخت آن کمک کرده است او . سال گذشته ۲۰۲۱ بازنشسته شده است اما همچنان در اگیسرا و نهاد غیر دولتی دیگر به عنوان داوطلب کار می کند


بهشید نجفی همراه با عفت ماهباز، موسس انجمن شهرزاد برای ناشنوایان مهاجر و دیگر فعالین این انجمن که از همیاری بهشید نجفی در راه اندازی این نهاد بهره مند شده اند.

بهشید بیش از ۳۰ سال است که فعالانه برای حقوق بشر زنان مهاجر و زنان پناهنده با ساختارهای اجتماعی جنسیتی، نژادپرستانه، و دیگر ساختارهای اجتماعی تبعیض آمیز در آلمان مبارزه میکند خواستار حقوق برابر برای همه مردم، با وجود تفاوت هایشان است و آرزو دارد روزی در جامعه ایی بدون هیچ تبغیضی زندگی کند و برای رسیدن به این موضوع حتی در بازنشستگی برای ان تلاش می کند . بهشید نجفی اعتقاد راسخ دارد که تغییر اجتماعی تنها از طریق تداوم مبارزات به وجود می آید. در یک جامعه دموکراتیک، مبارزات در طول سال ها ثمره داده است . در یک جامعه دیکتاتوری، افرادی که می جنگند، مورد آزار و اذیت و تحت پیگرد قرار می گیرند، مظلوم، زندانی ، اعدادم و یا مجبور به ترک وطن می شوند.
بنابراین کار مهمی است که دموکراسی را از طریق مبارزه مداوم برای پیشرفت ها زنده نگه داریم! باید در نظر داشت که ظلم و خشونت جهانی است، بنابراین این مبارزات باید در سطح بین المللی تداوم یابند .

این جمع و این شب پر شور را خواننده نامی و خوش صدای شهر کلن، مریم آخوندی با دو آهنگ پر خاطره و زیبا ، پر شور تر نمود


مریم آخوندی

عفت ماهباز
efatmahbas@hotmail.com

پانویس:

اپونیم الزه فالک یک یهودی بود او بنیان گذار و حامی انجمن های زنان و و انجمن های رفاه در شهر کلن در جمهوری وایمار بود. او طرفدار حق رای زنان بود، اولین کتابخانه عمومی برای نابینایان را در شهر کلن تأسیس کرد، او خزانه دار انجمن ملی زنان کلن و رئیس کارگروه انجمن های شهر راینلند و وستفالن بود. او در ۲۲ مارس ۱۹۳۳، الزه فالک به دلیل محرومیت های نژادپرستانه رژیم نازی مجبور به استعفا از تمام دفاتر شد. و در سال ۱۹۳۸ به همراه خانواده اش کشور را ترک کرد.
جایزه فالک هر دو سال یک بار برای به پیشرفت زنان و دختران، برای رسیدن به برابری جنسیتی زنان و مردان ، با همکاری اکوسین/آکادمی für Gestaltung درشهر کلن ایجاد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *