برگرفته از دویچه وله
None
‘رفاه’ موضوع محوری این دوره از جشنواره فیلم زنان در دورتموند است. کارهای کارگردانهای برجستهای مانند مالگورزاتا ژوموسکا، یاسمیلا ژبانیچ، نائومی کاوازه و ماریانا روندن در این فستیوال نمایش داده میشود.
جشنوارهی جهانی فیلم زنان دورتموند ـ کلن از ۱۴ تا ۱۹ آوریل، این بار در شهر دورتموند برگزار میشود. در این دورهی جشنواره بیش از ۸۰ فیلم بلند و کوتاه از تازهترین کارهای سینماگران زن جهان به نمایش در میآید.
کارهای کارگردانان برجستهای مانند ‘مالگورزاتا ژوموسکا’ (برندهی خرس نقرهای برلیناله ۲۰۱۵ـ بدن)، یاسمیلا ژبانیچ (برندهی خرس طلایی برلیناله ۲۰۰۶ـ راز اسما)، نائومی کاوازه (فیلم برتر از نظر منقدان کن ۲۰۱۴ ـ آب ساکن) ماریانا روندن (فیلم برتر جشنوارهی سن سباستین ۲۰۱۴ ـ موی بد) امسال در این فستیوال نشان داده میشوند.
دو فیلم از سینماگران ایرانی نیز به نمایش در میآید: ‘گل سرخ’ از سپیده فارسی و ‘دختری در شب تنها به خانه میرود’ از آنا لیلی امیرپور.
فیلمهای بخش مسابقه
در بخش مسابقهی این فستیوال ۸ فیلم با یکدیگر رقابت دارند. تازهترین کارهای سینماگران زن کلمبیا، لهستان، ژاپن و ایران در این بخش به نمایش در میآید. روابط انسانی، رویارویی با مرگ و بیماری، همچنین عشق و تنانگی، از موضوعهای اصلی این فیلمها است.
فیلمهای ایرانی و بخش مسابقه ‘فستیوال جهانی فیلم زنان آلمان’
آلبوم عکسهای فیلم ها را در اینجا ببینید
فیلم ‘عدن’ از مایا هانسن لو، عشق و شور نسل جوان دههی ۱۹۶۰ ـ ۱۹۷۰ به موسیقی مدرن را در قالب زندگی جوانی فرانسوی نشان میدهد که تلاشهایش برای دستیابی به موفقیت در این هنر با شکست روبرو میشود. گلشیفتهفراهانی در این فیلم، نقش یکی از دوست دخترهای بیشمار این جوان را بازی میکند.
سهمیهبندی برای زنان سینماگر
در این دوره از جشنواره نیز مانند دورههای پیش، برگزاری کارگاههای مختلف، میزگردها و جلسات بحث و گفتوگو در بارهی سینما و جایگاه سینماگران زن در این هنر، در کنار نمایش فیلمهای بخشهای گوناگون، از برنامههای اصلی است. ‘سهمیهبندی برای زنان در قلمرو شغلی مردان’، یکی از موضوعهای مطرح در این فستیوال است.
‘رفاه’ موضوع محوری این دوره از جشنوارهی جهانی فیلم زنان دورتموند ـ کلن (۲۰۱۵)
جشنوارهی جهانی فیلم زنان دورتموند ـ کلن، به عنوان عضوی از نهاد ‘شبکههای بینالمللی فیلم زنان’ فعالیتهای خود را از ۲ دههی پیش آغاز کرده است. این جشنواره تا کنون برنامههای موثری در زمینهی طرح خواستهای سینماگران زن به مرحلهی اجرا گذاشته است. برپاکردن چادری شفاف در میان میدان پتسدام برلین در واپسین دورهی برلیناله در فوریه ۲۰۱۵ برای جلب آرای سینماگران حاضر در این فستیوال، از جملهی فعالیتهای چشمگیر این جشنواره بود.
برنامههای جنبی
در این فستیوال، تنها از کارگردانان زن جهان قدردانی نمیشود، بلکه آثار دستاندرکاران بخشهای دیگر سینما از جمله زنان فیلمبردار، سازندهی موسیقی متن و فیلمنامهنویس نیز مورد تحسین قرار میگیرند.
گلشیفتهفراهانی در فیلم عدن از مایا هانسن لو که از فیلمهای بخش مسابقه است، بازی میکند.
گلشیفتهفراهانی در فیلم ‘عدن’ از مایا هانسن لو که از فیلمهای بخش مسابقه است، بازی میکند.
یکی از بخشهای ثابت فستیوال، آشنا ساختن تماشاگران جوان با فیلمهای سینماگران زنان جهان است که با برنامهی ‘جعبهی مدرسه’ و نمایش فیلم در سینماهای خاص برای این گروه از تماشاگران پیاده میشود. تشکیل گروههای کاری درباره تئوری فیلم و تصویرسازی نیز، یکی از بخشهای ثابت برنامهی جشنواره است. فراتر از اینها، میزگردهایی برای آشنایی با شرایط تولید فیلم، حق پخش و انتشار و کپی رایت، نیز برنامهریزی شده است.
‘جشنوارهی بینالمللی فیلم زنان دورتموند ـ کلن’ که در سال ۲۰۰۶ از ادغام دو جشنوارهی فیلم زنان با عنوانهای ‘ففمیناله’ و ‘ففم توتال’ تشکیل شد، به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین جشنوارهی بینالمللی فیلم زنان شناخته شده است. این جشنواره هر سال به طور متناوب در شهرهای کلن و دورتموند آلمان برگزار میشود. امسال محل نمایش و مراسم جشنواره در مراکز سینمایی شهر دورتموند است. گلچینی از فیلمهای برنامهی دورتموند، در سینمای ‘موزهی لودویگ’ شهر کلن نیز بهنمایش در میآید، از جمله فیلم سینمایی ‘گل سرخ’ از سپیده فارسی که روز شنبه (۱۸ مارس) نشان داده میشود.