مادروبرادرم برای اعتراف گیری تحت فشارروحی و جسمی هستند / شکوفه منتظری

شکوفه منتظری خواهر امید منتظری روزنامه نگار و دختر مهین فهیمی از گروه مادران صلح که بیش از یک ماه از دستگیری آنها می گذرد، به دنبال برگزاری دادگاه سوم متهمانی که پس از روز عاشورا دستگیر شده اند در گفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که برادر و مادرش طی مدت بازداشت دسترسی به وکیل نداشته اند و عضو هیچ گروه غیرقانونی نبوده و با توجه به آنچه از قول برادرش امیدمنتظری، در دادگاه بیان شده نگران آن است که وی تحت فشارهای روحی و جسمی باشد.

شکوفه منتظری به کمپین گفت: «روز ۲۸ دسامبر ماموران امنیتی به منزل ما رفته و مادر من را به همراه بستگانمان که آنجا بود دستگیر می کنند و از امید می خواهند که فردا خودش را معرفی کند. امید هم این کار را کرد. الان یک ماه و یک روز از این ماجرا گذشته و تمام این مدت نه این دو اجازه ملاقات داشته اند و نه توانسته اند وکلایشان را ببینند. فقط یکی دوبار با خانه تماس گرفته و به صورت کوتاه صحبت کرده اند. امروز خبرگزاری ایسنا گزارشی منتشر کرد از محاکمه ۱۶ تن از متهمین روز عاشورا که متهم شماره ۳ امید بود. او به اسم الف- میم معرفی شد. کسی که مادرش جزو مادران صلح بود و پدرش سال ۶۷ اعدام شده است. این خبر شوک برانگیز بود. چرا که وکلا پیگیر کار امید بوده اند وتمام این مدت مقامات امنیتی و مراجع ذی صلاح اعلام کرده اند که هیچ پرونده ای در جریان نیست و تفهیم اتهام نشده است و اصلا به وکیل اطلاع نداده اند که دادگاهی در جریان است و امید هم بدون وکیل در دادگاه حضور داشته است. این در گزارش ایسنا هم آمده است. با این وکیل دیروز و امروز پیگیر کار وی بوده است.»

خانم منتظری در خصوص اتهامات مطرح شده در مورد بردارش گفت: « امیدهیچ کاری خلاف قانون مرتکب نشده است. او نویسنده صفحات اندیشه روزنامه های متفاوت است. روزنامه هایی که قانونی در ایران چاپ می شده اند. او کاری فرای قانون نکرده است. همان طور که وی نیز در دفاعیات خودش گفته است. کما اینکه این ادبیات، ادبیات امید نیست و این نگرانی وجود دارد که با توجه به اینکه اصلا امکان حضور وکیل را ندادند او تحت فشارهای جسمی و روحی باشد. درمورد مادرم هم همین طور. دادگاه وی هنوز برگزار نشده است. مطمپنم که مادرم و امید هیچ کدام کاری فرای قانون نکرده اند که بخواهند به خاطرش محاکمه شوند. مادر من یک مادر صلح است و اگر مبارزه علیه خشونت جرم است این ایراد از قانونی است که مبارزه علیه خشونت را جرم می داند. درمورد امید هم موضوع همین طور است. قطعا هیچ اتهامی در دنیای واقعی متوجه امید نیست. اگر اتهامی است بیشتر پرونده سازی است. در گزارشی که ایسنا چاپ کرده هیچ اتهام مشخصی وجود ندارد. تیتر خبر می گوید که در سومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان حوادث عاشورا الف-میم متهم ردیف سوم تفهیم اتهام شد. درجاهایی اشاره کرده که امید در مورد اتهاماتی که به او وارد شده است اظهاراتی کرده است. اما مشخص نگفته است که اتهام وارد شده چیست؟ یکی از سوال‌هایی که قاضی صلواتی از امید پرسیده که روز عاشورا در تجمع شرکت کرده و اگر کرده آیا دوستانش به همراهش بودند؟ بدون اینکه هیچ اتهامی مشخص شود.»

شکوفه منتظری با گفتن اینکه در مدتی که برادرش زندان بوده هیچ کسی را ندیده و هیچ کس هم او را ندیده است افزود: «کی از کسانی که در خانه ما دستگیر شده بود آزاد شده است ولی او هم امید را ندیده است. امید هیچ ملاقاتی نداشته و فقط دو تماس تلفنی با خانه داشته است. این تماس ها خیلی محدود بوده و اجازه ملاقات هم نداشته است. این قطعا خیلی نگران کننده است. من با شناختی که از برادرم دارم می دانم آنچه که وی در دادگاه گفته ادبیات او نیست. با توجه به اینکه ما هیچ خبر عینی از وضعیت امید نداریم و امکان آن هم به ما داده نمی شود نشان دهنده این است که شرایط وی شرایط عادی نیست.»
شکوفه منتظری درباره اتهام ارتباط با گروه های خارج از کشور گفت: «من فکر می کنم یک سری پرونده سازی هایی در جریان است. وزیر اطلاعات چند روز پیش اعلام کرده که مادران صلح با گروهک چریک فدایی خلق اکثریت و اقلیت رابطه دارند. اولا که سازمان فداییان ایران (چه اقلیت چه اکثریت) دیگر چریک نیستند. اصلا چریکی وجود ندارد. دوماه اینکه من فکر می کنم اینها تنها یک سری اتهامات واهی است که هیچ مبنایی ندارد. مادران صلح یک مجموعه ای است که علیه خشونت فعالیت کرده و کارنامه کارش‌اش مشخص است. در جنگ غزه در دفاع از کودکان تجمع برگزاری کرده، علیه اعدام کودکان زیر ۱۸ سال مبارزه کرده و تمام مبارزه اش معطوف به برقراری صلح و آرامش بوده است. پدر من سال ۶۷ اعدام شده و من می توانم مشخصا درمورد خانواده ام بگویم که بعد از اعدام پدر من هیچ گونه ارتباطی با گروه وسازمانی وجود نداشته و اتهامات مطرح شده واهی است.»

خانم منتظری ادامه داد:« اگر امید چیزی در روزنامه ها می نوشته نقدهایی بوده که به سیاست های اقتصادی و فرهنگی دولت نهم (احمدی نژاد) داشته است، فکر نمی کنم این جرم باشد. در کشوری که از روزنامه مردم سالاری یا حزب اعتمادملی افرادی را می آورند که با مخالفانشان مناظره کننده امید هم همان انتقادات را مطرح کرده است. مادر هم همین طور. اگر مبارزه علیه خشونت جرم است دیگر نمی دانیم داد خود را کجا ببریم.:

وی در اتها با اشاره به وضعیت مادرش در زندان گفت:« مادرم هم نه اجازه ملاقات داشته و نه وکلایش به پرونده او دسترسی داشته اند. او هم یکی دوبار تماس کوتاهی گرفته است. ولی می دانم وضعیت جسمی خیلی خوبی ندارد متاسفانه. تحت فشارخیلی خیلی زیادی قرار دارد. این خیلی نگران کننده است. آنها احتمالا از مادرم می خواهند که به چیزهایی که هرگز مرتکب نشده اعتراف کند.»

لینک به خبر ایسنا

http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1483257&Lang=P

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *